Annonser

Lotter

När det blir dags att köpa presenter till flera människor man inte känner till särskilt väl, eller inte har pengar till att köpa något speciellt kan det vara bra att ha en plan B. Vanliga plan B presenter är chokladask, blommor och lotter. När man ska köpa till flera stycken är dock blommor och chokladaskar lite mycket. Lotter är den absolut bästa plan B presenten man kan ge bort. Det skapar spänning och glädje om någon skulle lyckas skrapa hem en vinst. Förutom att vara kul för personen som får så skapar det även en trevlig och social stämning.


Olika lotter
Den allra vanligaste lotten att ge bort är trisslotten. Utan att vara för dyr ger den chansen att vinna flera miljoner. Den är även en populär lott då chansen till mindre vinster även är höga. Många uppskattar även de mindre vinsterna då man med den kan köpa nya lotter och öka sina chanser på miljonvinsten. Förutom trisslotten så finns det lotter där man ska skrapa fram ord, sifferkombinationer, rätt väg genom labyrinter och ta sig upp en pyramid. Det finns även klassiker som tre i rad där man ska skrapa fram ett vinnande tre i rad spel. Ska man ge bort lotter till flera personer kan det vara roligt att blanda. På så vis kan alla samlas runt den som skrapar utan att det blir tråkigt efter tredje personen med samma lott. Även om trisslotten alltid fungerar så är variation ännu roligare.


Vinna på lotter
För att kunna köpa och lösa ut summan man vinner på en lott måste man vara 18 år fyllda. Det är inte olagligt för en person under 18 att skrapa en lott, men vid vinst kan inte den som är minderårig lösa ut lotten själv utan behöver då ta hjälp av en person som är 18 år eller över. Hur man vinner på en lott är olika från lott till lott. Däremot har olika lotter olika stora vinstchanser. Instruktioner till hur man spelar en lott brukar finnas på själva lotten. Vinstchanserna för varje lott går att hitta hos spelombuden. Svenska Spel är de som säljer lotter i Sverige och hos dem kan man hitta procentuella vinstchanser för alla lotter. Trisslotten har dock en hög vinstchans dock inte lika hög vinstchans för den stora jackpotten.